Elizabeth George

Elizabeth George ble født i Ohio i februar 1947. Før hun ble en verdensberømt krimforfatter, jobbet hun som engelsklærer på ungdomskoletrinnet i mange år. 

I debutromanen Mørkets gjerninger introduserte hun etterforskningsparet inspektør Thomas Lynley og Barbara Havers for sine lesere. Boken ble en prisvinner uten sidestykke og ble trykket til hjertet av millioner av lesere. 

I en årrekke har hun holdt skrivekurs i sitt eget hjem, og hvert år utdeler hun, gjennom sin stiftelse, stipender slik at forfattere og kunstnere skal få det litt lettere i startfasen. 

George troner som dronningen i den engelske krimtradisjonen. Med deilige og intrikate mysterier som utspiller seg på den engelske landsbygden, der detektivenes personlige liv og den spesielle atmosfæren i det engelske landskapet, gir en uimotståelig drivkraft i fortellingene. I tillegg til opplevelsen av engelsk landskap og kultur, har Elizabeth en unik skrivestil og stemme som gjør romanene til psykologiske studier av menneskets dystre og ekstreme side. 

Med nyansert og sikker persontegning, er bøkene fascinerende også fordi Lynley og Havers lever sine liv utenfor etterforskningene, med forhold og vennskap som spenner over tiår. 

Bøker utgitt på norsk

Bilder av Elizabeth George

Klikk på bildene for originalstørrelse
Forsiden