Anne Lene Johnsen & Elin Natås

Anne Lene var skolelyset som elsket matematikk, og som løste matteoppgaver på fritiden fordi hun syntes det var gøy.

Hun er kanskje landets mest profilerte Mensa-medlem, og ble kjent for mange som “IQ-dama” i Dagbladet Magasinets lørdagsutgave, hvor hun i flere år hadde sin egen populærvitenskapelige spalte.

Hun har en bachelor i psykologi med spesialisering på rusavhengighet fra Argosy University, USA (2013), fag fra masterstudier i kognitiv nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo, og fra PhD-studier i sosialpsykologi. Hun har blant annet også bakgrunn fra IT-, media- og konferansebransjen, og har i flere år jobbet med tilrettelagt undervisning for voksne samt prøvd seg som mattelærer i ungdomsskolen.

Elin var ikke flink på skolen. Hun strevde med store lærevansker i mange år og var godt voksen før hun lærte seg å lese, skrive og regne. Men nå er ting annerledes. Elin jobber i dag som spesialpedagog og privatlærer for barn som har de samme problemene hun hadde selv, og med svært gode resultater. Hun har hjulpet elever med forskjellige former for lærevansker i over 25 år.

Elin er utdannet ved Universitetet i Oslo (UiO) og Institutt for anvendt pedagogikk (INAP) og er en av landets mest erfarne innen pedagogikken systematisk begrepsundervisning (utviklet av Magne og Ragnhild Nyborg). Elin har jobbet 3 år i skolen og hele tiden i egen praksis. I dag jobber hun også ved Senter for bedre læring i Oslo, og hun var med å starte firmaet i-SEE som utviklet pedagogiske verktøy til bruk i undervisning.

Bøker utgitt på norsk

Bilder av Anne Lene Johnsen

Klikk på bildene for originalstørrelse
Forsiden